x

De mededelingen en publicaties op deze pagina zijn uitsluitend bestemd voor personen die werkzaam zijn in de handel in tabaksproducten of aanverwante producten. Verlaat de pagina onmiddellijk indien u niet als zodanig werkzaam bent en/of niet in die hoedanigheid deze pagina raadpleegt.

Tips voor het repareren van uw eigen aansteker

Mocht u problemen hebben met uw aansteker, volgen hier wat eerste tips waarmee u zelf problemen kunt verhelpen:

Is de aansteker voorzien van brandstof?

Elke navulbare aansteker moet voorzien zijn van gas of van aansteker benzine. Om de aansteker te vullen, vindt u hier wat tips en aanwijzingen. Na het vullen is de (gas) aansteker vaak erg koud, dus we adviseren om even een klein minuutje te wachten voordat u de aansteker aandoet.

Vlamhoogte regelaar

Als de aansteker te hoog of te laag staat afgesteld (zeker na het vullen) functioneert de aansteker vaak niet goed. Probeer de vlamhoogte aan te passen naar de juiste hoogte.

Vuil / stof in het brandgat

Vuil en stof zijn de voornaamste redenen voor het slecht functioneren van een aansteker. Probeer de aansteker zo stofvrij op te bergen. Mocht er toch vuil of stof in het brandgat komen, probeer dit dan met blazen of een pincet te verwijderen.

Mochten de genoemde tips niet hebben geholpen treft u hieronder informatie aan om de klachten te laten verhelpen:

Over onze reparatie- & serviceafdeling

In de afgelopen decennia heeft onze serviceafdeling een zeer goede naam opgebouwd en hebben wij aanstekers gerepareerd voor consumenten vanuit de hele wereld. Door het opkopen (en giften) van oude onderdelen van merken als Ronson, Ibelo, Myon, Arcote, Tanita en Sarome kunnen wij héél veel, maar helaas niet alle, aanstekers reviseren.

Onze serviceafdeling is gespecialiseerd in de revisie van Ronson-aanstekers. Diverse onderdelen worden in opdracht met de hand in Engeland vervaardigd om deze vaak emotioneel beladen aanstekers te kunnen reviseren.

Reparatie van aanstekers met garantie

Ondanks dat wij streven naar perfecte kwaliteit van al onze producten in onze collectie, is het altijd mogelijk dat er een defect ontstaat. Het blijft immers niet alleen een sieraad maar ook een gebruiksartikel.

Omdat wij het vertrouwen dat u in ons en in onze producten heeft gesteld niet willen schaden, zorgen wij ervoor dat alle klachten binnen enkele dagen worden opgelost. Vaak herstellen en retourneren wij de aansteker op dezelfde dag van ontvangst. Wanneer u een geldig en origineel garantiebewijs bijvoegt, is deze service (conform onze garantiebepalingen) geheel gratis.

Garantiebepalingen:
De garantie dekt de kosten op het arbeidsloon en de onderdelen die nodig zijn om het gebrek aan uw aansteker te herstellen. Onder ‘gebrek’ moet worden verstaan: defecten, verborgen of niet, die het functioneren van de aansteker negatief beïnvloeden. U geniet twee jaar garantie tenzij dit anders vermeld staat op het door ons verstrekte garantiebewijs of de kassabon van de detaillist. Zonder een geldig garantie- of aankoopbewijs vervallen uw rechten. Dit alles volgens de Europese aanstekerwet conform richtlijn 1999/44.

Als u aan de genoemde bepalingen voldoet, kunt u uw aansteker via de detaillist naar ons toe laten sturen en wordt deze volledig gratis hersteld zoals hierboven omschreven. Wij kunnen geen verantwoordelijkheid aanvaarden voor beschadiging of vermissing tijdens het transport.

Reparatie of revisie van aansteker zonder garantie

Het repareren of reviseren van aanstekers kost geld. Wij proberen echter de kosten altijd zo laag mogelijk te houden en zien onze reparatieafdeling daarom ook als ‘servicecentrum’. De kosten van de onderdelen en het verzenden zijn erg bepalend. Hieronder een overzicht met bedragen inclusief btw en verzendkosten:

  • Reparatie van een recent (jonger dan 4 jaar) model: € 15,00
  • Reparatie van een klassiek (Ronson) model: € 35,00 - € 75,00
  • Reparatie van een klassiek (Ronson) model van voor 1970: € 45,00 - € 85,00

Standaard worden de recente aanstekers met normale post verzonden (€ 3,03) en de klassieke aanstekers verzekerd verzonden (€ 15,20). Let op! Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele vermissing of beschadiging tijdens het transport.

Mocht onze serviceafdeling er onverhoopt niet in slagen om uw aansteker te repareren, dan wordt er naast de verzendkosten € 9,50 in rekening gebracht.

Wij repareren op basis van volledig herstel. Dit wil zeggen, wij herstellen de aansteker volledig en negeren verzoeken om slechts één of enkele onderdelen te vervangen. U geniet 6 maanden garantie op alle vervangen onderdelen.

Reparatie Colibri producten

Vanaf 25-01-2021 verkopen wij geen Colibri producten meer. Wij kunnen hierdoor ook geen aftersales service meer bieden voor dit merk. Heeft u klachten of een product dat moet worden voorzien van een revisie? Dan kan u deze richten aan het volgend adres:

Colibri Repair Department

Prins Boudewijnlaan 21, 15P-16F

BE-2550 Kontich

België

Verzendadvies

* Verpak de producten (zonder giftbox) in een luchtkussenenvelop (verkrijgbaar bij de kantoorboekhandel en postwinkels).

* Wij adviseren om klassieke aanstekers 'aangetekend of verzekerd' te verzenden. Meer informatie vindt u op de website van Post NL.

* Wij retourneren de aansteker op dezelfde manier zoals wij deze ontvangen hebben.

* Om kosten te besparen, vragen wij u om € 50,00 aan contant geld bij te sluiten. Wij voegen het wisselgeld bij de gerepareerde aansteker. Wij kunnen de gerepareerde producten ook onder rembours aan u retourneren. De kosten (€ 11,50 extra) zullen wij dan aan u doorbelasten.

Verzendadressen van reparatie- of serviceafdelingen


'T Hart Bezoek adres

Rotterdamseweg 366-a

2629 HG  Delft

015 261 81 91


Zippo Clinic

Postbus 174

7040 AD  ‘s-Heerenbergh

0049 282 29 60 275

 

 st-Dupont Service Center

Service Après-Vente

454 rue de Epinettes

CC 5508

74210 Faverges - France

 

Colibri Repair Department

Prins Boudewijnlaan 21, 15P-16F

BE-2550 Kontich

België