Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

3

Product was successfully added to your comparison list.

Informatie e-sigaret

E-Sigaret


Geschiedenis

pattent

De allereerste ideeën voor een elektronische sigaret zijn in 1963 gepatenteerd door de Amerikaan Herbert A. Gilbert. Ondanks het patent en het geweldige idee is het product nooit in productie genomen.

Boze tongen beweren dat de tabaksindustrie het heeft tegengewerkt.

   
In 2003 ontwikkelde Hon Lik, een Chinese farmaceut en uitvinder, de eerste e-sigaret. Hij deed dit om zijn zieke vader te helpen die in het ziekenhuis lag met terminale longkanker. Hij wilde zorgen dat zijn vader tijdens zijn laatste dagen toch gewoon een sigaretje kon roken. Traditionele sigaretten waren uiteraard verboden in het ziekenhuis. Destijds bestond het apparaat uit een printplaat, een batterij en dertig andere componenten. Inmiddels is het prototype doorontwikkeld tot de e-sigaret zoals we die nu kennen. honlik
   
supersmoker

Eind juni 2007 haalde SuperSmoker de eerste elektronische sigaret naar Europa. De ‘SuperSmoker’ werd geïntroduceerd als een veilige manier van roken. Een toxicoloog van de Universiteit van Leuven, Jan Tytgat, onderzocht destijds de SuperSmoker en constateerde dat het een stuk minder schadelijk was dan de traditionele sigaret. Alfons ’t Hart Trading was de eerste partij die deze SuperSmokers begin juli 2007 op de markt bracht.

Mede dankzij een nationale televisiecampagne werd de SuperSmoker een groot succes. Duizenden starterkits werden verkocht maar de kranten stonden vol met verwarrende informatie. Tegen de tijd dat alle instanties (inclusief de Nederlandse overheid) overtuigd waren van de veiligheid van het product, was het vertrouwen van de consument geschaad.

Pas in 2012 kwam dit vertrouwen weer terug bij de introductie van de goedkopere wegwerpvariant onder de naam Clubsmoker.

   
In september 2013 lanceerde Bookwill haar eerste liquidsigaret. Destijds waren er al diverse soortgelijke producten op de markt; vaak duurder en qua kwaliteit nog veel te wensen overlatend. Bookwill heeft bewust gekozen voor een degelijke fabrikant die veelal voor andere marktleiders in de wereld fabriceert. Door een eerlijke, lage prijs te bieden, groeide Bookwill snel uit tot een van de grotere merken in Nederland. bookwill

 

 Hoe werkt de e-sigaret? 

De elektronische sigaret is een apparaat dat vloeistof met een smaakje, en eventueel toegevoegde nicotine, verdampt. Het inhaleren van de damp geeft de gebruiker nagenoeg hetzelfde gevoel als roken. De e-sigaret bestaat uit een accu, een vaporizer en een mondstuk.

Hoe werkt de Bookwill Vaporizer starterskit (eGo):

Het reservoir van de vaporizer (of clearomizer of atomizer) wordt gevuld met vloeistof (liquid). Door katoen wordt de liquid gelijkdelijk naar de verdampingskamer geleid. Zodra de activeringsknop wordt ingedrukt, wordt de vloeistof in de verdampingskamer middels een spiraal (coil) verhit. Hierdoor ontstaat damp welke via het mondstuk opgezogen / geïnhaleert kan worden.

Het is belangrijk om de coil / verdampingskamer vochtig te houden. Als u een e-sigaret voor het eerst vult is het belangrijk om de liquid (een minuut of 5) in te laten trekken.

Bookwill

 

FAQ betreffende de e-sigaretten en gebruiksinformatie

Veiligheid

De e-sigaretten van Bookwill zijn voorzien van een kinderslot en de flesjes liquid die door ons worden geleverd voldoen aan de TPD2-eisen. Alfons ’t Hart Trading levert liquids van de merken Bookwill, Flavour Arts en Zensations. De liquidflesjes voldoen aan de richtlijnen van de Voedsel- en Warenautoriteit. Net als gewone sigaretten, dienen de elektronische sigaretten en de vloeistoffen buiten het bereik van kinderen gehouden te worden.

 

Gezondheid

Er zijn diverse onderzoeken die aantonen dat het roken van een e-sigaret aanzienlijk minder schadelijk is dan de traditionele sigaret. Public Health (Het test orgaan van de Britse Overheid) heeft begin 2018 zelfs bevestigd dat een e-sigaret 95% minder schadelijk is. Hieronder een aantal links naar testresulaten:

Public Health rapport 2018 zie oa hoofdstuk 9.2 (KLIK HIER)

Alle e-sigaretten die wij verkopen woden onder strenge normen en eisen vervaardigd en worden geregistreed in een Europese database.

Vele gebruikers zien de typische rokersgerelateerde klachten zoals hoesten, kortademigheid en verlies van smaak en reuk zienderogen afnemen na de overstap naar het elektronisch roken. Een niet moeilijk te bewijzen voordeel is dat de stank van sigaretten in huis, kleding en adem compleet is verdwenen bij het elektronische roken.

 

Nadelen van elektronisch roken?

  • De overheid is huiverig voor de e-sigaret omdat de angst bestaat dat roken weer als normaal wordt ervaren in het straatbeeld en dat jongeren daardoor makkelijker weer beginnen met roken. Er is overigens nog geen uitgebreid onderzoek gedaan dat die bewering kan onderbouwen. De e-sigaret biedt echter een minder schadelijk alternatief voor de 25% van de Nederlandse bevolking die het roken niet kan laten. In Engeland is 1 op de 5 rokers elektronisch gaan roken.
  • Er is een klein aantal mensen dat gevoelig is voor de oplosmiddelen of smaakstoffen in de e-sigaret.
  • De vaporizers worden nogal eens verkeerd gevuld of te vol gedaan. Hierdoor lekt de vloeistof op de lippen en dat kan pijnlijk zijn. Het is daarom belangrijk om goed de gebruiksaanwijzing te lezen alvorens de e-sigaret te gebruiken.
  • De gevolgen van het dampen op de lange termijn zijn op dit moment niet te onderzoeken omdat het product nog maar net op de markt is. Daartegenover staat dat we wel zeker weten dat het traditionele roken zeer slecht voor je is.
 
Afval en milieu

Een normale sigaret wordt meestal gedachteloos op de grond gegooid als hij op is. Dit zorgt ervoor dat er jaarlijks wereldwijd maar liefst 4.500.000.000.000 peuken op de grond of in het water belanden. Deze peuken zijn zeer belastend voor het milieu vanwege de gifstoffen die in de peuken en dan met name in het gebruikte filter zitten. Peuken die in het water belanden zijn nog slechter. Als er in een meer, een peuk per liter water wordt gegooid, sterven alle vissen. Tel daarbij het gevaar van bosbranden en de elektronische sigaret heeft wéér een groot voordeel ten opzichte van de traditionele sigaret.

Recycling

De elektronische sigaret is goed te recyclen door de consument:

Accu                                                          
Inleveren bij een verzamelpunt voor lege batterijen.

Cartomizers/atomizers en liquidflesjes
Afspoelen en inleveren bij een verzamelpunt voor plastic afval.